İnternet siteleri de tıpkı gerçek hayattaki siteler gibi bir arazi üzerine kurulurlar. Bir internet sitesini yayınlamak için gerekli olan sanal araziye “hosting” adı verilir. İngilizce bir terim olan hosting, dilimize “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak çevrilebilir. Ziyaretçiler web tarayıcısına sitenizin adresini yazdığında, sitenize ait dosyaların barındırıldığı sunucuya yönlendirilir. Bir hosting hesabına sahip olmadan, sitenizi web üzerinde yayınlamanız mümkün değildir.
E-ticaret yazılımı, çevrimiçi mağazanızın çalışmasına izin veren sistemdir. Sistem genellikle envanter yönetimi, muhasebe ve e-posta pazarlaması gibi ilgili iş araçlarını içerir. Bir e-ticaret yazılımı çözümü, satılık ürünleri listelemenize ve çevrimiçi ödemeleri kabul etmenize olanak tanır.
Google’ın belirlediği kuralların sayısının artması, Günümüzde neredeyse 2. sayfaya geçen internet kullanıcısı kalmadı, internetteki rekabetin artması ve yukarıdaki madde birleşince Google’da ilk sayfaya gelmenin çok değerli olması,Reklam harcaması yapılmasının kabul edilebilir ama sürekli olmasının kabul edilemez olması,Sosyal medyanın yükselişi gibi etkenler
SEO, ingilizce karşılığı Search Engine Optimization olan kelimelerin kısaltılmış biçimidir. Amaç web sitelerinin arama motoru sonuç sayfasında (SERP) daha iyi sıralamalar elde etmesidir. Web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir.
Content Management System (CMS) web sitelerinin içeriğini yönetmek için kullanılan bir yazılımdır. Genellikle, CMS’ler web tabanlıdır ve bir tarayıcı üzerinden erişilebilirler. Bu sayede, herhangi bir cihazdan ve herhangi bir yerden web sitenizin içeriğine erişebilir ve yönetebilirsiniz. Sistemler, kullanıcı dostudur ve kullanımı kolaydır.
Web yazılım ile web tabanlı kişisel ve kurumsal internet siteleri başta olmak üzere, haber, portal, blog, e-ticaret, crm, özel mobil uygulamalar, takip sistemleri gibi bir çok uygulama yapılabilir.
İşletmenin veya markanın imajını çizen, fiziksel görüntüsünü oluşturan tasarım bütünüdür. Logo, web sitesi, kartvizit ve antetli kâğıt gibi öğeler kurumsal kimliği yansıtmaktadır. İlk başta akıllara gelmese de sosyal medya hesapları da bu kurumsal kimliği oluşturan öğelere dahildir.
Web yazılımı, tarayıcılar aracılığıyla görüntülenen dinamik sayfalara verilen isimdir. Dinamik web sayfaları hem daha kolay düzenlenebilir, hem etkileşim açısından mutlaka kullanılması gereken temel geliştirme aracıdır.
Günümüzde en yaygın olarak hex renk kodlarından bazılarını ezberlemek, yalnızca tam olarak bu renkleri kullanmak istediğinizde değil, hex renk kodunu gördüğünüzde, diğer renklerin ne olacağını daha iyi tahmin etmenize yardımcı olmak için faydalı olabilir.
Özet ile dünya çapında online olarak paylaşılabilmesi ve erişilebilmesi için bir web sitesinde yer alan içeriği planlama ve düzenleme sanatıdır....